שלב הקוצ'י מוצ'י

אז מי מפחד ממריבות?

 

בטור הקודם פגשנו את הנטייה הרגשית של רבים מאתנו לחשוש ממריבות ולראות בהן עדות לקשיים בזוגיות ואף סימן מדאיגים לשלמותה. במקרים רבים, המקור לכך הוא תפיסת המריבות הגלויה או הסמויה ששררה בבית בו גדלנו. משפטים ששמענו מאמא, כמו: "זה לא יפה לריב עם חברים, תוותר לו" עיצבו אט-אט את תפיסתנו באשר לקונפליקטים. אף אחד לא סיפר לנו בילדותנו שמריבות עשויות להיות מקור הצמיחה הגדול ביותר, לא סיפרו לנו ששם יכולים להיוולד שינוי והתרחבות אישית וזוגית. אף אחד גם לא סיפר לנו, רגע לפני שהתחתנו, שיש שלב קבוע בנישואין, בו אמורות להיות מריבות. אז בואו ונכיר אותו.

בזוגיות בריאה יש מספר שלבים, אותם כל זוג צפוי לעבור. כל שלב מאופיין בצורה אחרת ומחזיק בתוכו אתגרים המייחדים אותו.

השלב הראשון נקרא שלב "ירח הדבש", או במילים עממיות "שלב הקוצ'י-מוצ'י". זהו השלב שכולנו ראינו באינספור סרטים הוליוודיים: בני הזוג רק הכירו, ההתאהבות בשיאה. היא מביטה בו בעיניים מצועפות מאהבה, הוא רוצה לבלות את כל זמנו איתה, יכול להישבע שהיא האישה של חייו. בני הזוג נוטים בשלב זה לראות כמעט ורק את יתרונות בן הזוג ומעלימים עין מחסרונותיו; הם רוצים לבלות את כל זמנם זה עם זו; הם מוכנים לוותר על דברים שונים ונמנעים ממריבות. שלב זה מתרחש בדרך-כלל בין שבועיים עד שלושה חודשים ראשונים בקשר זוגי, וקיומו הוא לא רק מרגש ורומנטי, אלא גם חשוב מאוד לביסוס הזוגיות. בעתיד הוא יהווה זיכרון מתוק, שיזכיר לבני הזוג ברגעים זוגיים קשים מה הרגישו זה לזו בתחילת הדרך, ויעניק להם (באופן מוכח מחקרית) את הכוח לרצות לחזור לשם.

את השלב הזה כולנו מכירים ואוהבים, הוא מושך את העין ואת הלב. אך לא עדכנו אותנו שמיד אחריו צפוי להגיע השלב הבא: שלב מאבק הכוחות, או בשפה פשוטה: "שלב הכאפה".

אז חכו בסבלנות ונכיר אותו יחד בטור הבא.

אהבת? אפשר לשתף!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

יציאת מצרים

הפעם ישבו על הספה שלושה, הורים כבני 70 ובנם בן ה-30, עופר. סיבת בואם לגישור המשפחתי היה על רקע יחס המשפחה לאשתו, כלתם. תחילה סיפר

קראו עוד »

לכתחילה אריבער

הם יושבים מולי, לא מאמינים שאפשר עוד לשנות. המרחק רב מידי, הכאב גדול מידי. זהו לא סיפור על זוג ספציפי, זהו סיפורם של זוגות רבים.

קראו עוד »

שלב הקוצ'י מוצ'י

אז מי מפחד ממריבות?   בטור הקודם פגשנו את הנטייה הרגשית של רבים מאתנו לחשוש ממריבות ולראות בהן עדות לקשיים בזוגיות ואף סימן מדאיגים לשלמותה.

קראו עוד »

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp chat
דילוג לתוכן