האם בחרת לאהוב?

"מה תעדיף, להיות אוהב או נאהב?

כולנו רוצים להיות נאהבים, אנחנו מעדיפים להיות מחובקים מאשר לחבק, בעיקר כי אחד הדחפים העיקריים שמניעים אותנו לזוגיות זה הצורך במקום בעולם.

אלא שכמעט כולנו, מתישהו בחיים, היינו נאהבים על ידי אנשים שלא אהבנו בחזרה.

זה יחסית שכיח, להיות נאהב.

 

אבל האם כשאדם חשק בכם ולכם לא היה בו עניין – הרגשתם נאהבים?

התשובה לזה טומנת בחובה תובנה חשובה.

כי למעשה – אנחנו מרגישים נאהבים רק אם אנחנו אוהבים את האדם האוהב בחזרה.

כלומר – האפשרות להיות נאהב מחוברת קשר עמוק ליכולת לאהוב".

(הסופר אסיף אלקיים)

 

בטור הקודם נזכרנו כי אנחנו לא נשואים "למוצר", לא יוצאים לדייט עם "מפרט טכני". גילינו שוב שהבחירה להינשא היא הבחירה במכלול, היא הבחירה באדם. היא הבחירה לאהוב כי ככה, כמו שילדים אומרים.

פה מילים קסומות אלה של אסיף, חושפות לנו טפח חשוב נוסף על סודה של האהבה ועל כוחה של תחושת הנאהבות. הן קשורות זו בזו, הן אחוזות אחת בשנייה. כאשר אנחנו אוהבים את האדם שאתנו, לא את תכונותיו, יכולותיו, מידותיו, אלא אותו עצמו – אנחנו מרוויחים גם את היכולת לחוש נאהבים. אנחנו חווים את ההשפעה המופלאה של התחושה שמישהו מקבל אותנו, רוצה בנו. זו התחושה שחווינו כתינוקות רכים וכילדים צעירים ואנחנו מתגעגעים אליה וזקוקים לה. תחושת הביטחון הזו היא הבסיס להתפתחותנו כתינוקות, והיא כוח מניע עבורנו, כמבוגרים.

 

לעולם לא נרגיש באמת נאהבים,

אם לא נבחר באמת לאהוב.

 

אז האם בחרת לאהוב?

 

אהבת? אפשר לשתף!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

מודל FFF (חלק 2)

זוכרים את דפוס ה-FFF שפגשנו בשבוע שעבר? דפוס זה (fight, flight, freez) משקף שלוש תגובות אפשריות למצב של מתקפה רגשית – תקיפה, בריחה או קיפאון.

קראו עוד »

רווק נשוי

"כשאנחנו יוצאים, הסטייק שלה עולה לי 90 ₪", מספר לי יואב כשהוא יושב על הספה, מולי לצד דנה.   במבט חטוף היינו חושבים: "מי זה

קראו עוד »

שינוי. אתם מאמינים בו?

שינוי. אתם מאמינים בו? קובי ואורטל בשנות בשלושים לחייהם, נשואים כעשר שנים. קובי יושב ומספר על האישה שאורטל הייתה – חמה ואוהבת, מפרגנת, ספונטנית ופנויה

קראו עוד »

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp chat
דילוג לתוכן